Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pikante scampis

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg grote garnalen
2 teentjes knoflook
1 bosje peterselie
2 chillipepertjes
1 glaasje cognac
1 kg tomaten
2 el olijfolie

Bereiden

Haal het kroontje van de tomaten en snijd er een kruisje bovenin.
Breng water aan de kook, dompel de tomaten ca 10 seconden onder, spoel ze koud, pel ze en snijd ze in kleine stukjes.
Pel en snipper de knoflook fijn.
Fruit de helft van de knoflook aan in eetlepel olie, voeg de stukjes tomaat toe en kook deze ca 3 minuten.
Hak de peterselie fijn.
Verwijder de zaadjes uit de chillipepertjes en snijd de pepertjes ragfijn.
Fruit de rest van de knoflook in 1 eetl olijfolie met peterselie en de pepertjes.
Voeg de gepelde grote garnalen erbij en bak ze ca 3 minuten tot ze rosé zijn.
Giet de cognac erbij en laat de alcohol verdampen.
Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel nog wat inkoken.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Exotische haringcocktail
Gepeperde zeeduivelfilets
Lulas grelhadasa Setubalense
Zeeduivel met tomaat en kappertjesaus
Zalmsoufflé met komkommersaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes